header bottom wave

Pravilnik

Ako ste mladi, inspirativni i kreativni postavite vaš umjetnički rad i osvojite vrijedne nagrade. Pravo učešća u nagradnom konkursu imaju sva punoljetna fizička lica iz BiH i regiona (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija) koja na web stranici konkurs.grandkafa.ba uploadaju i kreiraju svoje umjetničke radove (digitalna grafika) za sudjelovanje u konkursu u periodu od 12. 7. 2023. do 31. 7. 2023. inspirisanim temom HAJDE DA IMAMO VREMENA ZA KAFU I FILM.

right arrow Preuzmi cijeli pravilnik
hero visual
rules hero wave
cups metric

Ukoliko si dizajner ovo su pravila za tebe

Rješenja se rade na pravougaoniku dimenzija 178x69mm. Radove je potrebno priložiti u .JPG ili .PNG formatu. Ukoliko tvoj rad uđe u finale, potrebno je da ga dostaviš i u vektorskom formatu .AI ili .EPS ili .PDF. Ako se radi bitmap ilustracija, u tom slučaju nam fajl možeš poslati u lejerima u .PSD formatu. Nemoj koristiti više od 7 boja za ilustraciju zbog tehničkih ograničenja u štampi. Radovi mogu biti čista ilustracija ili kombinacija tipografije i ilustracije.

Ukoliko kreiraš sa nama ovo su pravila za tebe

Pored načina kreiranja iz prethodnog pasusa, moguće je kreirati rješenje i direktno na našoj web stranici. Ukoliko rješenja kreirate direktno na našoj web stranici www.konkurs.grandkafa.ba rad će biti proizvod vaše kreativnosti uz pomoć softvera na samoj web stranici. Prostor za rad je kvadratnog oblika dimenzija 1024x1024px i automatski čuva rad u rezoluciji 1024x1024px u .PNG formatu.

Prvi korak u kreiranju rješenja na našoj web stranici je davanje uputstva kakvu ilustraciju želite da vam softver kreira. Uputstvo dajete odabirom različitih pojmova. Zarad kreiranja što boljeg rješenja, najbolje je odabrati minimalno 2, a maksimalno 5 pojmova. U drugom koraku ćete dobiti prikaz ilustracije i mogućnost da izaberete da li želite da prijavite rad ili da dodate tekst na ilustraciju. Finalno, slijedi opciono dodavanje teksta koji možete smisliti sami ili uz pomoć softvera. Radovi mogu biti čista ilustracija, ili kombinacija tipografije i ilustracije.

cups metric
cups metric

Nagrade

Osam najboljih radova po mišljenju stručnog žirija ulaze u finale i osvajaju poklon karticu u vrijednosti od 400,00 KM.

Od ovih osam radova, publika Sarajevo Film Festivala kao i posjetioci sajta iz cijelog regiona odabraće 3 najbolja rada koja čekaju dodatne nagrade od:

  • 1000 KM za 1. mjesto
  • 800 KM za 2. mjesto
  • 600 KM za 3. mjesto

Bitni datumi konkursa dates star

12.07. do 31.07.2023.

Period u kom možete da priložite ili kreirate umjetnički rad

03.08.2023.

Odabir osam finalista od strane stučnog žirija i početak glasanja

18.08.2023.

Objavljivanje prva tri mjesta na osnovu glasova publike

footer top wave